Försäljningschef - Färskvaror

ICA Maxi Vetlanda, Vetlanda

Försäljningschef – Färskvaror

Som Försäljningschef Färskvaror ansvarar du för att säkerställa driften inom våra färskvaruavdelningar såsom Frukt&Grönt, Blommor, Kallskänk, Delikatess, Kött, Chark och Fisk.

I rollen ingår att leda och utveckla avdelningen såväl strategiskt som operativt. Du har resultatansvar för hela området och ansvarar samtidigt för ett aktuellt och spännande sortiment. Du har ett stort ansvar för att kunderna upplever en välkomnande och inspirerande atmosfär i butiken och för att butiken ständigt ska ligga i framkant.

En viktig del i arbetet är att jobba med rätt kommunikation på gavlar, att jobba med prisupplevelse samt att skapa en enhetlig struktur i butiken och se till att butiken håller högsta kvalitet varje dag.

Till din hjälp har du duktiga avdelningsansvariga och medarbetare som du också har personalansvar för.
Du ingår i butikens ledningsgrupp och kommer att arbeta direkt underställd butikschef samt handlare.

Exempel på ansvarsområden
• Utveckla avdelningen mot uppsatta mål
• Optimering av avdelningens drift med ansvar för att rutiner följs och utvecklas på ett bra sätt
• Leda, utveckla, coacha och inspirera medarbetare inom avdelningen
• Budgetarbete och uppföljning av nyckeltal
• Bemanning inom området

Kvalifikationer
• Erfarenhet från ledande befattning inom handel
• Vana att leda andra
• Erfarenhet av budget- och resultatansvar.
• BLU, FLU, LU – utbildning el motsvarande ledarskapsutbildning är meriterande.

Personliga egenskaper:
Du är en kreativ, driftig person med bra samarbetsförmåga som drivs av försäljning och av att skapa god lönsamhet samt uppnå en effektiv butiksdrift.

Genom ett coachande förhållningsätt och genom din närvaro på butiksgolvet motiverar du dina medarbetare att vilja utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Du ingår i arbetslaget, tjänsten innefattar även varuplock. Du drivs av att hålla butiken fräsch varje dag med välfyllda gavlar, säljtryck och en tydlig kommunikation. Du finner inga hinder i att arbeta både strategiskt samt operativt, har social kompetens och är lyhörd för kundernas behov.

Du trivs med att vara synlig och aktiv bland såväl medarbetare som kunder. På så sätt bidrar du till att skapa en trivsam atmosfär med glädje i butiken samtidigt som du utvecklar dina medarbetare framåt.

Inkom med din ansökan till sandra.bjalestig@maxi.ica.se
Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka in din ansökan!