Skolbibliotekarie

British Schools AB, Eskilstuna

Som medarbetare på British Junior får du möjlighet att vara en del av ett starkt värderingsstyrt team som arbetar mot högt ställda mål. Du är en viktig medspelare i ett lagarbete där vi alltid strävar efter att förbättra oss och utveckla vår verksamhet. Du agerar som en kulturbärare och en god representant för våra värderingar och är alltid ett gott föredöme för våra elever.

Vi söker nu en Skolbibliotekarie.

Som skolbibliotekarie på British Junior har du tillsammans med skolans lärare ett pedagogiskt uppdrag med fokus på att öka elevernas måluppfyllelse. Detta sker genom ett nära samarbete och att ni kompletterar varandra utifrån era respektive kompetenser och perspektiv på elevers lärande. Vi anser att skolbiblioteket ska vara en naturlig del av undervisningen. I rollen som skolbibliotekarie kommer du arbeta med utveckling av en modern skolbiblioteksverksamhet för årskurs f-9. Du förväntas också vara en aktiv och engagerad deltagare i vårt generella utvecklingsarbete. Du ska visa eleverna vägen till läsupplevelser, stärka medie- och informationskompetensen, lära elever att söka och hitta rätt information, arbeta med källkritik, se till att det finns tillgång till litteratur på elevernas modersmål samt främja och hitta balans mellan den traditionella boken och digitala verktyg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad bibliotekarie och gärna har några års arbetslivserfarenhet från bibliotek. Alternativt har du kunskap om och intresse för pedagogiskt arbete samt bra kännedom om barn- och ungdomslitteratur. Du behöver vara flexibel, kommunikativ och ha lätt för att samverka och skapa relation med såväl elever som dina kollegor. Du är van vid att arbeta både självständigt och i grupp och har en god förmåga att planera, genomföra och följa upp arbetet.

Urval och intervjuer görs löpande under ansökningstiden och därför ser vi fram emot din ansökan idag.

För all anställning krävs utdrag ur belastningsregistret så beställ ditt redan idag!

Välkommen till British Junior!