Key Account Manager / Projektledare

Safeman AB, Olofström

Älskar du att bidra till svensk industris framgång och goda rykte?

Brinner du för att få dina kunder att växa och bidra till företagets framgångar?

Är du driven som säljare och vill utveckla både affärerna och kunderna? Då är det här tjänsten för dig!

Safeman AB är på en fantastiskt tillväxtresa och söker nu en Key Account Manager till sitt team!


Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som KAM/Projektledare hos oss får du möjlighet att arbeta i en positiv och utvecklande miljö som präglas av stor entreprenörsanda. Vi erbjuder en hög frihetsgrad och stort eget ansvar. Bland dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden ingår att:

• Initiera, bevaka och följa upp potentiella affärsmöjligheter (hos våra befintliga kunder och potentiellt nya)
• besvara förfrågningar från kunder
• utveckla befintliga kunder
• driva och arbeta i internationella kundprojekt
• förhandla med både kunder och leverantörer
• följa upp kundprojekt samt kalkylera och analysera kostnader för olika utföranden
• driva tekniska besparingsinitiativ genom produktförbättringar

Tjänsten är på heltid med placering i Olofström eller Broby. Du ingår i ett mindre team och rapporterar till vår Sales and Marketing Manager / VD. Tjänsten innebär många kontaktytor med nationella och internationella kunder, internt med bl.a. inköp, konstruktion, kvalitet samt med vår egen säljorganisation. Körkort och en privat situation som medger ca 20 övernattningar per år är ett krav.

Personlighet
Som person har du både ett stort kommersiellt intresse och en djup teknisk förståelse. Du är också självgående, initiativrik, strukturerad, proaktiv och målfokuserad. Rollen som KAM/Projektledare är starkt kopplat till våra tekniska lösningar. Det är därför av stor vikt att du trivs med och vill arbeta med tekniska produkter och lösningar.

Våra kunder finns i många olika länder och våra säljcykler sträcker sig ofta över flera år. Det är därför en förutsättning att du är utåtriktad, duktig på att skapa långsiktiga relationer och tycker om att göra affärer.

Vi ser helst att du uppfyller några av dessa krav
• teknisk högskoleutbildning
• arbetslivserfarenhet inom försäljning och/eller projektledning i närtid (tillverkande företag - tekniska produkter)
• erfarenhet av förhandling, avtalsskrivande och nätverkande
• goda kunskaper i engelska
• erfarenhet av MS Office och CRM-system

Det här är också bra, men inte nödvändigt
• erfarenhet från fordonsindustrin (OEM)
• erfarenhet från företag inom formsprutning, plåtpressning, bockning och skärande bearbetning

Vårt erbjudande
Vi är ett svenskt framgångsrikt, internationellt verksam grupp med en mycket motiverad och stöttande organisation. Bolaget genomsyras av en entreprenörsanda där det ges möjlighet att arbeta brett med företagets alla delar och funktioner. För en person med rätt erfarenhet, inställning och attityd kan vi erbjuda mycket goda utvecklingsmöjligheter i gruppen.


Om oss
Moderbolaget CalixKlippan ligger i branschens absoluta framkant vad gäller innovation och utveckling av interiörsystem och säkerhetsprodukter för personbilar och tunga fordon. Affärsmannaskap, flexibilitet, kvalitet och leveransprecision i kombination med en hållbar utvecklingsprocess är A och O för oss. Som KAM/Projektledare för Safeman får du möjlighet att arbeta med många olika kunder företrädesvis utanför automotive. För tillfället är efterfrågan på både befintliga produkter och kommande produkter stor. Vill du vara med och påverka, arbeta i en internationell miljö och vara med på vår tillväxtresa är detta en fantastisk möjlighet.

Rekryteringen genomförs med hjälp av Yobber och deras konsulter. Alla ansökningar sker via denna länk. Tillsättningen sker löpande.

Frågor till din videointervju

För att söka tjänsten hos oss ber vi dig svara på en kort videointervju som du spelar in med en smartphone, läsplatta eller dator med webbkamera. Den ger dig möjligheten att presentera dig själv och redan i din ansökan besvara viktiga intervjufrågor. Och inte minst så får du chansen att vara mer än bara ord på ett papper. Lycka till!

1
Varför skulle du vara en bra säljare för Safeman?