Teknisk Inköpare

Calix/Preciform , Eskilstuna

Är du en kunnig inköpare med kunskaper inom produktion och teknik? Har du högt affärsfokus och önskar utvecklas i en spännande organisation?
Då finns det en möjlighet för dig här!

OM OSS:

Preciform är specialiserade på plastformsprutning, plåtbearbetning och montering av dekorativa produkter i plast, rostfritt stål och aluminium för fordons-, apparat- och säkerhetsindustrin.
Med 120 års erfarenhet av arbete med plåtbearbetning och komponenter med fina synliga ytor för konsumentprodukter är Preciform ett expansivt och ekonomiskt stabilt företag som vuxit kraftig senaste åren.

VAD ERBJUDER VI?
Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta i en kreativ och utvecklande miljö där du får arbeta med tydliga mål och förbättringsarbete. Vi erbjuder en bred roll i en verksamhet som kännetecknas av självständighet och frihet under ansvar. Du kommer att vara en del av Inköpsavdelningen som består av en Strategisk Inköpare, en Operativ Inköpare och Inköpschefen – som även är ansvarig för Calix AB.

Hos oss är det högt i tak och vi kombinerar gärna humor med professionalitet i en familjär atmosfär som präglas av kamratskap, glädje och målmedvetenhet.

ARBETSUPPGIFTER:

Som Teknisk Inköpare hos oss arbetar du med att skapa förutsättningarna för ett kostnadseffektivt värdeflöde. Du delar aktivt i utvecklingsprojekten från RFQ processen, där du får ett stort inflytande vid val av material och teknik för att uppbringa kostnadseffektiva lösningar och kalkyler med avseende på kvalité och framtida tekniker.
Du kommer även vara med i omställningen mot förnybara/återvunna alternativa material för att utveckla och driva verksamheten framåt.
Exempel på arbetsuppgifter:
 Arbetar i projekt från RFQ process till serieinköp
 Hitta konkurrenskraftiga produktionsprocesser och material
 Begära in offerter och uppdatera kalkyler
 Aktivt delta i projektarbete för att välja leverantör och rätt material för att uppbringa kostnadseffektiva lösningar med avseende på kvalité och ledtid.
 Ständigt söka efter förbättringar och benchmarking, avseende kostnadseffektivitet.
 Offertförfrågningar för att hitta rätt metod, teknik, process och material till rätt pris
 Hantera artiklar från prototyp, förserie till serieartiklar
 Bereda inköpsdata på prototyper
 Inköpa material enligt tidsplan för produktionsstart för prototyper och första serie

DIN PROFIL

Vi söker dig som har flerårig tidigare erfarenhet som inköpare i liknande roller. Du har en hög teknisk kunskap och tidigare erfarenhet av- och förståelse för tillverkningsprocesser, främst plast men gärna även plåt. Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat samt har en god kommunikativ förmåga.

Som person vill vi att du är strukturerad, noggrann samt flexibel och förändringsbenägen. Du uppskattar att arbeta i ett högt tempo med många bollar i luften och många kontaktytor. Det är självklart för dig att ta ett stort individuellt ansvar och driva dina arbetsuppgifter självständigt. Vidare är du ordningsam, analytisk och har ett sinne för affären. Du har en öppen och rak kommunikation samt är ödmjuk och prestigelös i din natur.
Då det kan komma att ske resor i tjänsten, vill vi göra dig uppmärksam på det redan nu.

För att lyckas i rollen vill vi att du har:
• Flerårig erfarenhet av tekniskt inköp, med en god teknisk förståelse av produktionsprocesser och material
• Tidigare erfarenhet av Projektledning/Projektdeltagare

Utöver det ser vi gärna att du är:

• Väl insatt i standarder för ledningssystem, ISO, IATF och kundspecifika krav
• Väl insatt i Lean Production och Lean Logistics samt dess metoder och verktyg
• Goda kunskaper i ritningsläsning
• Erfarenhet från affärssystem, från beredning till kontinuerlig uppdatering av parametrar, gärna Monitor.


Intresserad? Skicka in din ansökan snarast då urval sker löpande.