Familjejurist till Ludvig & Co

Ludvig & Co, Stockholm

OM JOBBET

Vill du vara med och göra skillnad på en av Sveriges största juristbyråer? Då har vi rätt tjänst för dig. Ludvig & Co (fd. LRF Konsult) erbjuder dig som jurist en bred kundbas, god kompetensutveckling samt möjligheten till specialisering inom olika rättsområden.

Som familjejurist på Ludvig & Co, arbetar du tillsammans med det smarta verktyg som Lexly (tidigare Avtal24), tagit fram och som i grunden revolutionerar juristmarknaden.


DÄRFÖR KOMMER DU TRIVAS HOS OSS

På kontoret i Stockholm blir du en del av ett team på sammantaget ca 35 medarbetare. Vi ska nu växla upp, bli fler medarbetare för att kunna förändra juridiken och se till att långt många fler människor får juridisk hjälp.

Som grupp värdesätter vi laganda, driv men framför allt positiv inställning. Tillsammans arbetar vi med ett proaktivt och innovativt arbetssätt med stort fokus och engagemang för våra kunder. Som medarbetare är du unik - du är hos oss för att du är du och för att du är bra på det du gör. Som team utmanar vi ständigt oss själva, samtidigt som vi har roligt på jobbet.

För oss är det viktigt att vi alltid är genuina och professionella i våra kundmöten och att det finns ett stort engagemang bakom det vi gör.

Bland dina kollegor inom bolaget finns specialister inom både juridik, ekonomi, affärsrådgivning, fastighetsförmedling och lön - tillsammans kan vi därför alltid hjälpa kunderna ett steg längre. För femte året i rad har vi blivit utnämnda till att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare – och det tänker vi fortsätta med.


OM TJÄNSTEN

Den aktuella tjänsten är huvudsakligen inriktad mot ekonomisk familjerätt. Du kommer organisatoriskt att tillhöra vår specialistenhet Centrala Juristenheten i Stockholm.

I rollen som familjerättsjurist hos oss blir ditt uppdrag att ta ansvar för att kundernas juridiska behov tillgodoses genom rådgivning och avtalsskrivning. Du kommer ansvara för bland annat:

• Att genomföra digitala kundmöten per telefon eller video
• Att självständigt upprätta familjerättsliga avtal såsom testamenten, bodelningar och äktenskapsförord
• Att delta i att utveckla våra digitala tjänster, ständigt förbättra och effektivisera arbetsprocesser
• En egen budget

En viktig del i rollen innebär att ansvara för att nå sina mål i enlighet med den satta budget du har som jurist. Detta innebär bl.a. att du ska följa upp leads och se till att boka in och genomföra rådgivningsmöten med nya och gamla kunder för att se till kundens behov och leverera rätt avtal.


FÖR ATT LYCKAS BEHÖVER DU:

• Ett stort yrkesmässigt engagemang och driv
• Vara affärs- och kundorienterad
• Juristexamen eller annan likvärdig utbildning
• Det är meriterande om du har arbetat med familjejuridik tidigare.
• Kunna uttrycka komplexa saker på ett enkelt och begripligt sätt i såväl tal som skrift mot kund
• Ha ett genuint intresse för försäljning och förståelse att för att merförsäljning ofta leder till nöjdare kunder

För att vara med och bygga framtidens rådgivning kring våra nya digitala tjänster ser vi att du är nyfiken på och vill driva nya lösningar mot kund. Du behöver tycka om att möta människor i olika livssituationer och att vilja arbeta i ett engagerat team med högt tempo och höga krav. För att trivas hos oss behöver du vara både resultat- och målinriktad. Du behöver även vara utåtriktad, förtroendeingivande och ha förmågan att skapa goda relationer.

Vi hoppas att du sporras av att kunna påverka och driva förändringar när vi bygger en unik specialistenhet i framkant!

Låter det här som du?

Varmt välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista datum för ansökan är dock senast den 2021-12-31. Vid frågor kring tjänsten vänligen kontakta Chef för Centrala juristenheten Nina Berggren, tel. 079 060 58 75 eller nina.berggren@ludvig.se.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!


Vi undanber vänligen men bestämt att bli uppringda av rekryterings - och bemanningsföretag för denna tjänst. Alla ansökningar skickas in via Yobber.