Underhållschef

Senior Material (Europe) AB, ESKILSTUNA

Om oss:
Senior Material (Europe) är en ledande leverantör av separatorer för tillverkning av litiumbatterier. Företaget har sitt huvudkontor i techhubben Shenzhen i Kina och förser batteritillverkare över hela världen med patenterade separatorlösningar.
Som svar på den snabba elektrifieringen av mobilitet, som sker runt om i Europa, har Senior Material etablerat sitt europeiska dotterbolag Senior Material (Europe) AB här i Eskilstuna.
Etableringen i Eskilstuna blir den första investeringen och produktionsanläggningen utanför Kina och kommer även att bli vårt europeiska huvudkontor.
Vi är oerhört stolta över att bygga den första fabriken av litiumjonbatteriavskiljare i Sverige. Produktionsanlänggning i Svista Industriområdet kommer att utrustas med högautomatiserade produktionslinjer av både våtprocessbasfilm och beläggning för att vara i full drift år 2025.
Här erbjuder vi en internationell och dynamisk arbetsmiljö med goda möjligheter till karriärutveckling.

Vad söker vi?
Vi söker en högkvalificerad Underhållschef för att utveckla och ständigt förbättra vår anläggning och vår verksamhet. I rollen som Underhållschefen får du en nyckelroll där du kommer att ansvara för ledning av underhållssystem, kontinuerligt ha uppsikt över förbättringar av tillverkningsprocessen och genomföra långsiktiga strategiska planer.
Vi söker dig som har över 5 års erfarenhet av en underhållsförvaltningsroll och stark kunskap inom tillverkningsindustrin.
Känner du igen dig i den beskrivningen, så uppmanar vi dig till att ansöka redan idag!
Arbetsuppgifter:

I rollen som Underhållschef har du det operativa ansvaret att tillsammans med ditt team sköta den dagliga driften samt arbeta förebyggande med att säkerhetsställa driften och minimera störningar i produktionen. Du har personalansvar samt budgetansvar över din enhet. En viktig del av arbetat är tillståndskontroller, felsökning, felorsaksanalys, el-reparationer i system och maskinanläggningar. Du arbetar med underhållsinsatser inom ett brett tekniskt område och det finns goda möjligheter till såväl teknisk utveckling som fördjupning samt personlig utveckling.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
• Underhållsutveckling i olika former
• Initiera och arbeta med metodutveckling av både avhjälpande och förebyggande underhåll
• Utveckla uppföljningssystem för kvalitetssäkring
• Operativt teknikstöd till underhålls- och driftavdelningarna
• Planering, beredning, uppföljning och analys av de underhållsinsatser som genomförs
• Prioritera underhåll och reparation av företagets utrustning och delar
• Tillsyn av verksamheten utifrån myndighetskrav och ledningssystem
• Ansvara för besiktningsprogram och fortlöpande tillsyn
• Genomföra säkerhetspolicyer och förfaranden för avdelningen


Vi söker dig som:
Vi söker dig som vill se till att anläggningens tillverkning & supportverksamhet fungerar utan avbrott, med noll utrustningshaveri och utan någon anläggningsbrist och/eller några problem därav.
Du är en självgående initiativrik problemlösare som gillar utmaningar och kan bidra till förbättringar på olika plan. Vi tror att det tidvis kan vara ett högt tempo i arbetet, varför du måste kunna hantera stressiga situationer. Du är nyfiken och vill utvecklas yrkesmässigt. Du är en social person som gillar att jobba med människor.
För att trivas hos oss bör du vara en ansvarsfull och självgående person som gärna ser förbättringar och nya möjligheter. Du är noggrann och brinner för underhåll, liksom ett föredöme när det gäller säkerhet. Du jobbar effektivt och har en hög integritet, där du belyser möjligheter och utmaningar i processer. Vidare är du är strukturerad, noggrann, analytisk samt mål- och förbättringsdriven.

Utöver det har du ..
• Några års yrkeserfarenhet som Civilingenjör från underhållsarbete inom processindustrin, alternativt är högskoleingenjör med flera års erfarenhet
• Fördjupade kunskaper inom el, automation och-/ eller VVS-energiområde
• Erfarenhet inom underhållsutveckling av nya anläggningsområden
• Erfarenhet inom processframtagning och -utveckling
• Uppföljning och resultatredovisningar
• Systemvana från underhållssystem och Excel
• Erfarenhet av projektledning är meriterande.
• Har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Visst låter det spännande? Ta chansen och sök redan idag!

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan komma att stängas ner innan sista ansökningsdagen om vi gått över till urvals- och intervjufasen.