Key Account Manager, KAM

Ultramare AB, BROMMA

Ultramare bildades 1934 och är därmed Skandinaviens äldsta filterföretag. Sedan 2007 har vi Trollhättan som basen för vår verksamhet, med säljkontor och hämtlager i Stockholm.
Vi tillverkar produkter som renar luften, så självklart värnar vi om miljön i stort, eller varför inte bara nyttja vår ”pay off”- Vi renar luften du andas.
Våra kärnvärden är Miljö – Förtroende – Innovation. Orden skall genomsyra vår verksamhet i allt vi gör.
Vi är certifierade enligt Eurovent samt ISO 9001 & 14001 och har som målsättning att vara ledande inom branschen när det gäller miljöarbete. Detta är en målsättning som genomsyrar hela företaget på alla nivåer och som fler än 5 000 kunder uppskattar år efter år.

Om rollen:

För att möta dagens och framtidens behov har vi beslutat att tillsätta nya tjänster inom marknad- & säljorganisationen. I rollen som KAM ligger fokus på att etablera nya kontakter och skriva avtal med rikstäckande kunder samt att bygga starka relationer till våra kunder.

Vi letar därför efter dig som brinner för försäljning och att bygga långsiktiga och lönsamma affärsrelationer med nyckelkunder.

Vill du vara med i ett härligt team inom en bransch med stark tillväxt? Då kanske det är dig vi söker!

Arbetsuppgifter:

Du får en viktig roll i företaget och erbjuds en möjlighet att i nära samarbete med företagets kunder skapa affärsnytta och mervärde för såväl företaget som för kunden.

Tjänsten innebär bearbetning av nya rikstäckande kunder samt ett ansvar för befintliga rikstäckande avtal och uppföljning av dessa.

Du får en viktig roll i att bearbeta nyckelpersoner i branschen för att stärka Ultramare som varumärke.

Utöver detta kommer du även upprätta och ansvara för försäljningsbudget samt för vecko- och besöksrapportering i CRM systemet.

Tjänsten innebär en hel del resor.

Vem söker vi?

För att trivas i rollen:
• Tror vi att du har minst 5 års erfarenhet av försäljning, där erfarenhet från ventilationsbranschen är meriterande.
• Tror vi att du är en naturlig teamspelare med ett stort kundfokus och en uthållighet för ibland långa och komplexa försäljningsprocesser.
• Tror vi att du har lätt för att etablera nya kontakter och ett brinnande intresse för försäljning

För att lyckas i rollen:
• Vill vi att du är målinriktad och drivs av att bidra till en ökad försäljning

• Vill vi att du har förmågan att arbeta självständigt med en analytisk förmåga och att du är bra på att strukturera och prioritera mellan dina arbetsuppgifter

• Vill vi att du har en ödmjuk och positiv inställning som sprider härlig energi både internt och externt och att du har förmågan att tidvis kunna hantera stress


Krav:
• Gymnasieutbildning. Eftergymnasial utbildning inom sälj & marknad är meriterande.
• Goda språk och skrivkunskaper gällande både svenska och engelska.
• B-körkort

Utöver detta fäster vi stor vikt vid din personlighet och ditt engagemang då du kommer att ha möjlighet att påverka företagets långsiktiga utveckling.

Välkommen med din ansökan!