Säljande Teknisk Affärsutvecklare

Ultramare AB, TROLLHÄTTAN

Ultramare bildades 1934 och är därmed Skandinaviens äldsta filterföretag. Sedan 2007 har vi Trollhättan som basen för vår verksamhet, med säljkontor och hämtlager i Stockholm.
Vi tillverkar produkter som renar luften, så självklart värnar vi om miljön i stort, eller varför inte bara nyttja vår ”pay off”- Vi renar luften du andas.
Våra kärnvärden är Miljö – Förtroende – Innovation. Orden skall genomsyra vår verksamhet i allt vi gör.
Vi är certifierade enligt Eurovent och ISO 9001 & 14001 och har som målsättning att vara ledande inom branschen när det gäller miljöarbete. Detta är en målsättning som genomsyrar hela företaget på alla nivåer och som fler än 5 000 kunder uppskattar år efter år.

Om rollen:

Den tekniska utvecklingen går snabbt och vi vill ligga i framkant. Vi är redo att ta nästa steg i vår utveckling med ambitionen att ge våra kunder de allra bästa förutsättningarna.
Därmed har vi beslutat att introducera tjänsten Säljande Teknisk Affärsutvecklare till vår sälj- och marknadsorganisation.

Vill du vara med i ett härligt team inom en bransch med stark tillväxt? Då kanske det är dig vi söker!

Arbetsuppgifter:
Den personen som vi söker kommer att jobba med rådgivning och support till våra kunder men även internt i företaget.

Under delar av året kommer du arbeta aktivt med att hjälpa våra kunder med förebyggande underhåll genom att kontrollera deras inomhusmiljö och föreslå förslag om åtgärd som bygger på den palett av produkter (HVAC filter, kemfiltrering, renrumsfilter och luftrenare), tjänster och nya tillhörande produkter som Ultramare producerar och säljer.

Tjänsten innefattar rikstäckande resor i framförallt Sverige men kan även innebära vissa resor i Norden, samt norra Europa.

Du kommer driva projekt inom Ultramare, eller ihop med kunderna, i framtagningen av nya produkter och tjänster.

Du kommer också att delta, och ta uppdrag, inom branschföreningar som Svensk Ventilation och Eurovent samt ansvara för att utveckla Ultraakademien som bygger på att löpande förmedla ny kunskap och utbilda våra kunder och medarbetare om våra produkter och tjänster.

Vem söker vi?

För att trivas i rollen:
• Tror vi att du har ett brinnande intresse för teknik och försäljning och att du sätter en ära i att hjälpa så väl kunder som medarbetare.

• Tror vi att du är en positiv problemlösare som trivs i kontakt med människor och har lätt för att etablera nya kontakter.

För att lyckas i rollen:
• Vill vi att du har en teknisk bakgrund med erfarenhet från försäljning/marknad. Dina tekniska kunskaper gör dig till en trygg rådgivare samtidigt som du kan prata med kunden om affärsfördelarna med en ren och hälsosam inomhusmiljö.

• Vill vi att du har ambitionen, viljan och förmågan att kunna resa och acceptera en högre arbetsbelastning i perioder – samtidigt som du arbetar metodiskt och strukturerat.

• Vill vi att du har erfarenhet, eller lust och ambition, att föreläsa/utbilda inför större grupper.

Krav:
• Gymnasieutbildning. Eftergymnasial teknisk utbildning är meriterande.
• Minst 3 års arbetslivserfarenhet
• Goda språk och skrivkunskaper gällande både svenska och engelska.
• B-körkort

Utöver detta fäster vi stor vikt vid din personlighet och ditt engagemang då du kommer att ha möjlighet att påverka företagets långsiktiga utveckling.

Naturligtvis kommer vi att utbilda dig inom de områden som du inte kan.

Välkommen med din ansökan!