Strategiskt Inköpare till Egerydskoncernen

Mälarvillan AB, VÄSTERÅS

Egeryds har sedan starten 1989 haft kundnöjdhet och kvalité i fokus. Tack vare deras ambition att växa med en stark lokal förankring finns de i Karlstad, Örebro, Lindesberg, Eskilstuna och Karlskoga. Genom ett konkurrenskraftigt helhetserbjudande med engagerad och ansvarsfull personal är Egerydskoncernen en komplett fastighetspartner.

Mälarvillan AB som ingår i Egerydskoncernen bedriver verksamhet i Mälardalen. Mälarvillan ritar, konstruerar, tillverkar och säljer villor, fritidshus, kommersiella lokaler, radhus, parhus m.m. Deras kunder är både privatkunder och byggföretag/partners i Mälardalen med omnejd. Huvudkontorets placering är i Västerås med säljkontor i Eskilstuna, Stockholm och Örebro. Produktion finns i Surahammar.

Nu behövs teamet förstärkas med en Strategisk Inköpare. Du som söker får möjlighet att vara med i den fortsatta uppbyggnaden av Egeryds och Mälarvillan - med en tydlig målbild att inom tre år bli bättre, större och starkare. Framgång på glädje, hårt arbete och en stor dos ödmjukhet.

Tjänsten har ett övergripande ansvar för hela Egerydskoncernens strategiska inköp. De största bolagen avseende inköpsvolymer är: Mälarvillan, Egeryds fastighetsförvaltning och Maskinförrådet.

Som strategisk inköpare ansvarar du för att utveckla företagets inköpskanaler med ett långsiktigt perspektiv i åtanke. Tillsammans med våra leverantörer skapar du en förmånlig leverantörsportfölj som balanserar leveranssäkerhet, ledtider, garantier, kvalité, pris och risker.

Rollen innebär att utifrån Egerydskoncernens behov strategiskt arbeta med inköp av varor och tjänster för att stärka företagens varumärken. Du ska utveckla lönsamhet mot bolagens uppsatta verksamhetsmål och stärka bolagens konkurrenskraftighet. Målet är att finna synergier där gemensamma upphandlingar och inköpsavtal ger volymeffekt och kostnadseffektiva inköp till respektive bolag inom koncernen.

Vi förväntar oss att du är självgående och drivande i förhandlingar med både befintliga och nya leverantörer samt att du ansvarar för kontinuerliga kostnads- och resultatuppföljningar på alla förekommande inköp av material och serviceavtal inom koncernen. Du bevakar våra leverantörer och säkerställer högkvalitativa-, kostnads- och leveranseffektiva materialflöden till berörda bolag inom koncernen. Du ansvarar för att upprätthålla korrekta indata/kostnadsstruktur i respektive bolags kalkylverktyg och hålla bolagen informerade gällande ändringar.

Tjänsten utgår från Örebro och kommer att fördelas mellan Mälarvillan och Egeryds/Maskinförrådet. Tjänsten kräver egen bil.

Vi söker dig som:

Vi söker dig med relevant utbildning, eller längre dokumenterad erfarenhet och motsvarande kompetens för inköpsarbete.
Dina framträdande egenskaper är: Strukturerad, analytisk, noggrann, målinriktad, engagerad och effektiv.

Som person är du positiv, vänlig, lyhörd och lätt att samarbeta med. Du skall trivas att arbeta i en föränderlig miljö och att själv kunna styra din tid.