Djurvärd säsong

Parken Zoo, Eskilstuna

Parken Zoo i Eskilstuna är ett av landets mest besökta utflyktsmål med verksamhet som inkluderar djurpark med utbildnings- och forskningsavdelning, nöjespark med bad, tivoli och ett omfattande program/artistutbud sommartid, konferens- och kongressverksamhet, camping & stugby samt restaurangverksamhet. Bolaget är 100 % privatägt.

Verksamheten är inriktad på att erbjuda våra besökare upplevelser som blir minnen för livet. Djurparken deltar i ett stort antal avelsprogram för utrotningshotade djurarter. En annan viktig del i vårt arbete är att sprida kunskap och informera om vår verksamhet till besökare och samarbetspartners.

Till vår sommarsäsong söker vi värdar till djurparken.

Arbetsuppgifter
Som värd i djurparken kommer du möta och engagera våra besökare, du visar och berättar om våra djur och skapar ett mervärde för våra gäster. Du informerar också om djurparkernas roll och hur vi arbetar med bland annat bevarandeprojekt. Platserna du jobbar på är Lilla Zoo och Lemurernas värld, har du också ett stort intresse av att guida större grupper kommer det även att finnas möjlighet att arbeta som guide på våra rundturståg.


Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, du ska älska att prata inför människor och ha en mycket god servicekänsla. Du ska tycka om att skapa engagemang och ha en god kommunikationsförmåga, med goda kunskaper i svenska och engelska.

Den verksamhet du arbetar i består av mycket djur- och gästkontakt och det är viktigt att du trivs i nära kontakt med såväl djur som barn och vuxna

Du arbetar målmedvetet och har förmåga att verka både självständigt och i team. Du håller bra humör i högt tempo och tycker om att varje dag bjuder på nya utmaningar. Du brinner för att se till att parkens besökare får en så bra upplevelse som möjligt och ett minne som består.
Du arbetar målmedvetet och har förmåga att verka både självständigt och i team

Meriterande
Du får gärna ha en pågående utbildning som djurvårdare eller motsvarande kunskaper och/eller praktisk erfarenhet från arbete med både djurparks- och lantbruksdjur.
Körkort är meriterande (och ett krav om du ska vara rundtursguide).
Erfarenhet inom barnpedagogik, ledarerfaranheter (tex inom föreningslivet) och/eller scenvana är meriternade.

Vi kräver utdrag ur belastningsregistret från alla vi anställer.

Sista ansökningsdag 31 januari 2020

Process:
När ansökningstiden är slut kommer vi att kalla till intervju under februari och mars.

Frågor till din videointervju

För att söka tjänsten hos oss ber vi dig svara på en kort videointervju som du spelar in med en smartphone, läsplatta eller dator med webbkamera. Den ger dig möjligheten att presentera dig själv och redan i din ansökan besvara viktiga intervjufrågor. Och inte minst så får du chansen att vara mer än bara ord på ett papper. Lycka till!

1
2
3
4
Berätta om dig själv och din bakgrund.