Djurvårdare säsong

Parken Zoo, Eskilstuna

Parken Zoo i Eskilstuna är ett av landets mest besökta utflyktsmål med verksamhet som inkluderar djurpark med utbildnings- och forskningsavdelning, nöjespark med bad, tivoli och ett omfattande program/artistutbud sommartid, konferens- och kongressverksamhet, camping & stugby samt restaurangverksamhet. Bolaget är 100 % privatägt.

Verksamheten är inriktad på att erbjuda våra besökare upplevelser som blir minnen för livet. Djurparken deltar i ett stort antal avelsprogram för utrotningshotade djurarter. En annan viktig del i vårt arbete är att sprida kunskap och informera om vår verksamhet till besökare och samarbetspartners.

VI SÖKER NU SÄSONGSANSTÄLLDA DJURVÅRDARE
Till vår sommarsäsong söker vi nu djurvårdare

Arbetsuppgifter
Som medarbetare i djurparken kommer du arbeta praktiskt med djurparkens djur, möta och engagera besökare och arbeta i vår utbildningsverksamhet med bl.a. guidningar och handledning av elever. I arbetsuppgifterna ingår bland annat daglig tillsyn, skötsel, miljöberikning och djurdokumentation. Arbetet med att visa och berätta om djuren för våra besökare är en stor och viktig del av arbetet och i tjänsten ska du vara beredd på att kunna ha en mer informativ roll ut mot besökare. I verksamheten ingår även underhåll i och runt anläggningarna samt att delta i den utbildning/forskning som pågår i djurparken.

Kvalifikationer
* Avslutad eller pågående utbildning under minst tredje året i gymnasiet som djurvårdare eller motsvarande kunskaper
* God datorvana
* Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.

* Erfarenhet inom djursjukvård, berikning och djurträning är meriterande
* B- körkort och hjullastarkort är meriterande
* Praktisk erfarenhet av arbete med djurparksdjur är meriterande

Personliga egenskaper
Den verksamhet du arbetar i består av mycket djur- och gästkontakt och det är viktigt att du
trivs i nära kontakt med såväl djur som barn och vuxna. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som engagemang, drivkraft och god kommunikation. Som person har du gott ”djuröga”, god servicekänsla och är flexibel, ordningsam och engagerad. Du arbetar
målmedvetet och har förmåga att verka både självständigt och i team. Du håller bra humör i högt tempo och tycker om att varje dag bjuder på nya utmaningar. Du brinner för att se till att parkens besökare får en så bra upplevelse som möjligt och ett minne som består.
Du är händig eftersom att du är med och tar fram olika typer av berikningar till djuren och ser till att deras miljö är säker. Du har även en god fysik då arbetet består av många tyngre moment.
Visningar och djurprat

Vi kräver utdrag ur belastningsregistret från alla vi anställer.

Tillträde: Tjänsterna är säsongsanställningar med huvudsaklig period maj-september.
Skriv i ditt personliga brev när du kan börja jobba och hur länge.

Sista ansökningsdag 31 januari 2020.


Frågor till din videointervju

För att söka tjänsten hos oss ber vi dig svara på en kort videointervju som du spelar in med en smartphone, läsplatta eller dator med webbkamera. Den ger dig möjligheten att presentera dig själv och redan i din ansökan besvara viktiga intervjufrågor. Och inte minst så får du chansen att vara mer än bara ord på ett papper. Lycka till!

1
2
3
4
Berätta om dig själv och din bakgrund.