KAM till HR-startup till Stockholm

Yobber AB, Stockholm

Uppdraget vi har med Yobber är att utmana rekryteringsprocessen. Och specifikt den del av processen där ett företag bestämmer vilka kandidater som går vidare efter en inskickad ansökan.

Vi söker en ny kollega som vill göra en spännande resa och bygga den grund av strategisk försäljning som Yobbers framgång kommer att vila på. Är du en erfaren säljare som har jobbat med B2B de senaste 3 - 5 åren och nu vill utvecklas vidare inom ett tillväxtföretag? Välkommen till Yobber!

Yobber är en startup inom HR-tech. Vi utvecklar ett digitalt verktyg för att lyfta fram människan vid en rekrytering; Med nya sätt att screena jobbsökare utmanar Yobber normen för vem som har ”rätt profil” för ett jobb och bidrar till att rationalisera och digitalisera den traditionella rekryteringsprocessen för företag.

Ditt uppdrag som Key Account Manager är att presentera möjligheterna med videoansökningar för svenska företag. Mottagarna är chefer, strategiskt eller operativt ansvariga personer inom HR på mellanstora och stora företag.

Försäljningsarbetet består av prospektering, mötesbokning, webbdemo och fysiska möten.
Din vardagliga arbetsmiljö finns i Upsales (CRM) där du strukturerat planerar och följer upp dina aktiviteter och nyckeltal som tillsammans med oss andra mäter vår prestation som team.

De finns fem aspekter som gör att just nu passar teamet och uppdraget särskilt bra:

- Förståelse, eller intresse för att förstå, hur rekrytering bedrivs på olika nivåer och faktorer som påverkar. Du kan ha en egen erfarenhet av rekrytering eller från att ha arbetat mot HR i tidigare uppdrag.

- Erfarenhet av service och kundkontakt.

- Digital vana (IT och tech) är viktigt eftersom vi säljer en digital plattform (Software As A Service) och du kommer att digitalisera en affärskritisk process för många av dina kunder.

- En tro på människors potential och prestigelöshet. Vi tror och litar på varandra, lyfter den som har en dålig dag och firar våra framgångar. Ständiga prioriteringar är vår vardag och därför visar vi respekt för varandras åsikter och kunskap. Det finns helt enkelt inte tid för prestige.

- Vara din egen projektledare utifrån den strategi som finns och de mål för bolaget vi ska nå. Du tar idéer och reflektioner till gruppen och driver sedan dina initiativ till genomförande.

Det bästa med att sälja Yobber? Vi erbjuder en digital plattform full av mänsklig potential som utmanar traditionella sätt, metoder och normer. Kan det bli mer spännande?

Frågor till din videointervju

För att söka tjänsten hos oss ber vi dig svara på en kort videointervju som du spelar in med en smartphone, läsplatta eller dator med webbkamera. Den ger dig möjligheten att presentera dig själv och redan i din ansökan besvara viktiga intervjufrågor. Och inte minst så får du chansen att vara mer än bara ord på ett papper. Lycka till!

1
2
3
Berätta om dig själv och varför du söker dig till en startup?