Personlig assistent i Mölndal

Novum Assistans AB, Kållered

Vi söker dig som vill jobba som personlig assistent åt en levnadsglad 24-årig kvinna. Du är en mogen, ansvarsfull, inlyssnande, glad och positiv person. Du är kreativ med leksinne men samtidigt strukturerad, då struktur och planering är viktigt i uppdraget. Du gillar att vara fysiskt aktiv då det är viktigt att inspirera till det och därför önskvärt att du som söker tjänsten själv har en aktiv livsstil. Du bör ha kunskaper i teckenkommunikation och bildkommunikation, då kvinnan främst kommunicerar via tecken, bilder och vissa talade ord, dock otydliga. OBS! Har du inte kunskap, men intresse, så hjälper vi till med utbildning. Kommunikation och samspel är ett grundläggande behov och en förutsättning för att kunna tolka och tillgodose andra behov i uppdraget. P.g.a av kvinnans svårigheter kring kommunikation är det viktigt att du behärskar svenska språket i tal och skrift. Arbetsplatsen är helt rökfri. Du bör ha körkort då du som assistent kör uppdragsgivarens bil till hennes dagliga verksamhet och utflykter.

Vi söker dig, man eller kvinna, som vill bli en del i en assistentgrupp som jobbar för att ge vår uppdragsgivare bästa möjliga assistans. Uppdragsgivaren är en 24-årig kvinna som behöver stöd av personliga assistenter alla dygnets timmar. Kvinnan har egen bostad varifrån arbetet utgår. Som assistent stöttar du kvinnan i hennes Dagliga verksamhet (inriktning drama/musik/rytm/samspel), under hennes fritid och olika aktiviteter (bl.a bad, cykling och ridning) och i hemmet med olika hushållssysslor och personlig omsorg. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I uppdraget kommer du att, tillsammans med arbetsledaren och dina kollegor, ansvara för utveckling och planering kring alternativ kompletterande kommunikation (AKK), kognition och strukturering. I arbetsgruppen arbetar vi aktivt kring detta för att uppdragsgivarens möjlighet till samspel, kommunikation och utveckling ska gynnas. Utbildning som exempelvis aktiveringspedagog, stödassistent el liknande och erfarenhet inom AKK och kognition är meriterande. I uppdraget sker kontinuerlig utbildning kring kommunikation.
Arbetet är mycket utvecklande och omväxlande där du som assistent ansvarar för att kvinnan får en meningsfull, begriplig och hanterbar dag. En del av arbetstiden är på daglig verksamhet där du samspelar i grupp tillsammans med kvinnan, under ledning av verksamhetens pedagoger (inriktning drama/musik/rytm/samspel).

Erfarenhet från liknande arbete är meriterande. Du som assistent kommer att omfattas av kollektivavtalet KFO.
Tjänsten är ett vikariat på 80-90% under ett år, med eventuell förlängning. Arbetstiderna varierar från dag, kväll, helg samt nattjänstgöring inkl jour. Tillträde sker i Januari, efter överenskommelse. Intervjuer sker löpande.

Frågor till din videointervju

För att söka tjänsten hos oss ber vi dig svara på en kort videointervju som du spelar in med en smartphone, läsplatta eller dator med webbkamera. Den ger dig möjligheten att presentera dig själv och redan i din ansökan besvara viktiga intervjufrågor. Och inte minst så får du chansen att vara mer än bara ord på ett papper. Lycka till!

1
Berätta om dig själv och om varför du söker tjänsten?